top of page

Neurotransmitter profiel

Een uitgebreid overzicht van je neurotransmitters (oftewel de signaalstofjes in je hersenen). Ontdek hoe je je alledaagse ritme kunt bepalen aan de hand van dit overzicht en vindt leefregels om hier invloed op uit te oefenen.

Neurotransmitter profiel
Neurotransmitter profiel

Time & Location

Ik neem contact op over de datum en tijd

Haarlem, Burgwal 44

About the event

Beter in je vel na 3 maanden, ga jij de uitdaging aan?

Via een uitgebreide test krijg je inzicht in je dagelijks functioneren en daarbij een beeld van je “aanstuurhormonen”, ook wel neurotransmitters genoemd. Je neurotransmitters bepalen een groot deel van je gedrag en gevoel. Ze kunnen in je voordeel werken, maar helaas ook in je nadeel (wanneer uit balans). Ik zal dit uitleggen.

De neurotransmitters waar ik me op richt zijn Dopamine, Serotonine, GABA en Acetylcholine. Elk van deze neurotransmitters hebben een belangrijke functie. Kort gezegd:

  • Dopamine ons actie hormoon die o.a. zorgt voor een scherpe geest, beloning en motivatie.    
  • Serotonine wordt ook wel ons gelukshormoon genoemd en is verantwoordelijk voor je zelfvertrouwen, darmperistaltiek en (nacht)rust.    
  • GABA zorgt voor rust, helpt je te ontspannen, overzicht te bewaren en je rustig te voelen.    
  • Acetylcholine is ons schakelhormoon en draagt bij aan een goed leervermorgen, creativiteit, snel denken en welbespraaktheid.     

Door verschillende factoren kunnen onze Neurotransmitters uit balans raken. Denk hierbij aan langdurige stress, infecties, voedingstekorten of zelfs genetische aanleg. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je laag scoort op Dopamine en je daarom vaak sloom en lusteloos voelt, een lage GABA-spiegel waardoor je altijd maar aan het piekeren bent, of een laag Serotonineniveau wat je depressief maakt en slaapproblemen geeft. Maar gelukkig is deze disbalans ook weer recht te trekken.

De Neurotransmittertest, het Neuro4profiel, is een uitgebreide online vragenlijst die reeds 40 jaar in gebruik is en steeds verder is aangescherpt. De resultaten worden weergegeven in een overzichtelijk rapport (het Neuro4profiel) wat een inzicht geeft in je gezondheid en persoonlijkheid. De uitkomsten van de test geven een indicatie over jouw gesteldheid. Vanwege de uitgebreide vragen geeft de test je een duidelijk beeld over je sterke en zwakke kanten.

Aan de hand van de uitkomst van het Neuro4profiel kan ik je adviseren op het gebied van voeding, suppletie en leefstijl. Afhankelijk van jouw profiel geef ik adviezen die meer balans brengen in jouw dagelijks functioneren.   

Voor wie?

Een neurotransmittertest is zinvol bij praktisch alle fysieke en psychische klachten. Hierbij kun je denken aan: stressklachten, depressie, slaapproblemen, niet offline kunnen gaan (piekeren), gespannen spieren, hoofdpijn, concentratieproblemen, stemmingsklachten, angsten, depressie, vermoeidheid, lusteloosheid, mentale onrust, verlaagde weerstand, chronische vermoeidheid, verslaving, vergeetachtigheid, pijnklachten, ADHD, ADD, autisme, darmklachten, geheugenproblemen, coördinatieproblemen, spierzwakte, tremoren, prikkelbare darm syndroom (PDS), hoogsensitiviteit (HSP), paniekaanvallen et cetera.

Ook als je geen klachten hebt maar bijvoorbeeld je sport- of werkprestaties wilt verhogen, is de neurotransmitter test een zinvol instrument.

Wat kan je verwachten?

Op basis van jouw persoonlijke rapport zal ik je 3 maanden gaan begeleiden op neurotransmitterniveau. Hierbij moet je denken aan suppletie op maat, voedings- en leefstijladvies middels 2 consults en ondersteuning via facebook en/of whatsapp. Na deze 3 maanden doen we de test nog een keer en meten we de verbetering. Je zult naar waarschijnlijkheid meer balans en minder klachten ervaren, een scherpere geest hebben en overall beter in je vel zitten.   

Wat kost dat?

De kosten voor een neurotransmitterconsult met advies zijn 150 euro p.p.* Dit is voor 3 maanden begeleiding (exclusief de kosten van de supplementen).

*Wanneer er nog meer klachten aangepakt moeten worden, bijvoorbeeld zoals reuma, darmklachten etc, dan kunnen er extra consultkosten verrekend worden. 

Share this event

bottom of page